DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

fredag 9 juli 2010

Vecka 27 - högsommarvärme.

Måndag. När katten är borta... har råttorna ingen aning om hur de ska bete sig. I det här fallet är Fonzi råttan och Zack katten. Ingen vidare metafor, jag vet.. men den får duga. Fonzi försöker vara lite tuffare nu när Zack är på semester. Han ska ha koll på allt på promenaderna, på grannarna... ja ni förstår. Men han är ju bara lite förvirrad stackarn och behöver stöd. Både han och Borka verkar i alla fall ha förstått att varken Zack eller Jack kan väntas komma in genom dörren när som helst. Vädret denna dag är oerhört begagligt. Lätta moln som hindrar oss från att stekas. Snart kommer Zion och hans lillmatte och stormatte hit. Vi ska ha ett pass i Cirkushund för barn med hund och då får Borka och Fonzi agera visningshundar.

Tisdag. Vilodag. Idag har hundarna mest bara vilat. De verkade behöva det hela bunten. Vi gick tre promenader idag, lite kortare sådana, eftersom att det var så himla varmt... ÄR så himla varmt.

Onsdag. Utflykt och miljöträning. På förmiddagen fick hundarna springa fritt i skogen och alla tre njöt i fulla drag. Senare åkte vi på en liten utflykt ända bort till Gubbängen. Så det blev miljöträning för hela slanten. Jag märkte att på pendeltåget och tunnelbanan hade Lady ett väldigt bra inflytande på de andra två. Hon la sig och blockerade vägen ut till mittgången och då la sig de andra ner och kände sig trygga och när Lady somnade så vilade även de. Men en av hundarna, hans matte vet vem jag menar. mmhm... behöver mer miljöträning av den här sorten om han ska klara av sånt här senare i sitt liv också. Miljöträning ger trygghet.

Torsdag. Vilodag, igen. Efter gårdagens strapatser är hundarna åter igen i vilotagen. Borka hade säkert jätteroligt hos sin uppfödare igårkväll, idag kan jag knappt få honom att gå ut (det är ju iofs bara f.m. än så länge). Fonzi verkar ha fått nog av miljö- och sociala intryck iaf för stunden. Han brukar ta alla chanser han får att sitta ute och titta på förbipasserande men idag spenderar han hellre tiden i hundrummet eller med mig i köket.

Fredag. Städdag. Idag är sista dagen innan vi stänger för sommaren. (Åter i början av augusti.) Så dagen har gått mycket åt till att städa och tvätta allt från filtar och bäddar till koppel och godisburkar. Vi var ute en längre sväng tidigt i förmiddags och en kortare tidigt på eftermiddagen. Borka som oftast går först tror jag inte har varit med om städning någon gång tidigare, men Fonzi och Lady är vana. Fast idag är det naturligtvis extremt mycket att göra som de tycker är intressant att följa.

Trevlig sommar

så ses vi i augusti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar