DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

fredag 22 januari 2010

Vecka 3 - Inskolning för Borka & Prao med Malin

Den här veckan har gått fort. I måndags sa vi Hej först till Malin och sen till Borka för första gången. Malin presenterade sig i förra inlägget så det behöver jag knappast göra.
I tisdags var Borka här på förmiddagen. Då gick vi en skogspromenad, och på våra skogspromenader är det fri gång som gäller. Fonzi var lös och Zack och Borka gick i varsin lina. Borka skötte sig klanderfritt, och som för alla nya hundar så var det inte människorna som var mest intressanta, utan den nya hundflocken. Vi passade på att träna lite på kontakten genom att stanna till mitt i skogen och träna lite "skogsagility". (En kurs som för övrigt skulle passa alla tre hundarna.) Efter det började Borka lystra till sitt namn. Mycket bra. När vi kopplat hundarna och lämnat skogen visade jag Borka något som kallas U-svängen, den och att gå runt är några saker som jag vill att hundarna ska kunna.
Efter eftermiddagspromenaden blev det kloklippning för Fonzis del. Riktigt duktig var han, sista tassen var allra jobbigast men med Malins stöd gick det hela som på räls.
Under onsdagen och torsdagen började Borka ty sig mer till mig och Malin, en riktig gosegris är vad han är! Zack är lite svartsjuk ibland men lär sig snart att Borka också får kela. På onsdagen var det dags för första vilan, och då fick Borka stifta närmare bekantskap med Lady. Det var nog en av anledningarna till att det tog honom till halv två att somna. Malin fick söva honom som man gör med små barn - klappa klappa klappa. Onsdagens f.m.-promenad gick till rastgården dit vi tog med oss en del agilityprylar; tunneln, slalom och en ring. Torsdagens pormenad blev den längsta, över 2 timmar var vi ute, bäst att passa på i det milda vädret.
När det var dags att komma tidigt på torsdagen så tog det inte mer än 20 minuter innan Borka förstod att på morgnarna så sover man. Zack och Fonzi visade tydligt att något annat är det inte tal om - efter att man hälsat och lekt en kort stund naturligtvis. Så idag på fredagen kom han, ylade några gånger (mot Zack för att han inte visste varför han bara låg där i soffan och inte ville leka), blev klappad och sen somnade han och sov tills Malin kom. Det har tagit Borka till nu att förstå att Zacks tänder inte är något att beundra när han visar de, utan man backar när morret börjar. Ingen hund vill bli beundrad eller kliven på när man sover. Lady var högintressant enligt Borka, helst skulle han vilja lukta igenom varenda pälsstrå, men hennes morr lät nästan som Zacks... bäst att akta sig. Han fick några tillsägelser på e.m.-promenaden då vi lämnade Lady hos min far. Han ville inte riktigt hålla sig ifrån så jag hoppas att han och Lady så småningom ska finna en balans och utveckla den positiva relation som Lady har till Fonzi. Fredagens förmiddagspromenad blev åter en skogspromenad med linor. Vi träffade på Ladys bästa polare - en foxterrier vid namn Viggo. Sex år och kastrerad. Zack har träffat honom tidigare och de har lekt så det fick de göra även idag. Viggo blev lite sur på Zack mitt i, och det tog Zack bra - Viggo är ju äldre.

Fonzi har varit ledig på fredagen eftersom att hans matte har skadat ena hälsenan. Han blir ev. borta lite nästa vecka. Vi önskar hans matte lycka till med operationen och Malin hälsar att "det känns tomt utan Fonzi".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar