DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

torsdag 10 september 2009

Daghunden Fonzi


Fonzi är en ung hanhund på ca 6 månader. Han började gå heltid hos mig precis när han fyllt 6 månader.
Fonzi är en Lagotto Romagnolo vilket innebär att fåglar är hans stora intresse. Nosa i marken har han inte riktigt förstått ännu, det gör han bara för att göra som Zack gör.
Fonzi är lite mindre än Zack, han väger ca 14 kg, sen tillkommer förstås vikten för hans fluffiga hår.

Om man ska beskriva Fonzi med några få ord så skulle de orden vara - sprallig, nyfiken och trygg.
Fonzi är en sådan hund som går och lägger sig när han är trött, oavsett om de andra hundarna irrar runt. På promenaderna går han superfint i koppel, men mest får han faktiskt gå i lina. Linan ger honom möjlighet att skutta fram och tillbaka, leka med kottar och bara få unghundsfnatt. Detta händer allra mest på vägen hem. Då försöker han få igång Zack, men Zack bara ignorerar och snart ger Fonzi upp.

Fonzi lyssnar jättebra på de ljud och ord som jag lär daghundarna, ljud som betyder "Nu går vi vidare" eller "Backa in till kanten med mig en stund tills vem det nu är som ska förbi har gått förbi". Det sistnämnda ljudet används både när hundar passer likväl som cyklar, hundrädda människor eller skaror med barn.

Inomhus kan Fonzi vara lite skällig om han är uttråkad eller om en hund passerar eller en granne kommer hem. Men är det för uppmärksamhet så slutar han tvärt när jag t.ex. ber honom ligga eller puttar på en leksak. Är det för att någon går förbi, ja då gäller samma sak...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar