DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

torsdag 12 augusti 2010

Varför ha din hund hos oss?


Det finns många anledningar till varför man väljer att ha sin hund på dagis eller hos en dagmatte. Det kan handla om att man får ett nytt jobb där hunden inte får följa med eller så kanske inte barnen var sådär ansvarstagande som man hade hoppats.

Det finns också hundar som aldrig kan lämnas ensamma utan lider av separationsångest; ibland kan det hjälpa om man har två, men vissa hundar klarar inte av att vara åtskilda från människor. (Vissa raser har mer benägenhet till detta än andra.)
Om din hund lider av någon ärftlig/genetisk sjukdom som absolut inte smittar eller som kanske inte ens märks men som innebär att du gärna vill att din hund ska vara under uppsikt kan det vara bra att ha hunden hos någon på dagarna. Det kan vara något så enkelt som höft- eller ledproblem.

Vad är det för bra med just Camilla och hennes daghundar i hemmiljö?
  • Först har vi det mest självklara - hunden får vistas i en hemmiljö: inga boxar eller burar.
  • Camilla lämnar aldrig hundarna utan är med de hela tiden. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men på ett vanligt hunddagis så finns människor alltid i byggnaden men varje box/rum har inte sin personal som hela tiden har hundarna under uppsikt. Din hund är alltså i en hundgrupp och får bara vara med personalen på promenaden (med undantag för riktigt unga hundar som brukar få vara i personalrummen.) Hos Camilla är hundarna med Camilla hela tiden.
  • Våra promenader är inga vanliga promenader utan vi hittar alltid på roliga saker. Ofta innebär det härliga skogspromenader där hundarna får utlopp för sin kroppsliga såväl som sin mentala energi. De hundar som inte kan vara lösa får gå i lina. Men det kan också innebära ett par timmar i en rastgård med aktiveringsleksaker och hinder såsom slalom, tunneln eller hopp och kryp.
  • Gruppen är liten och Camilla har tid för varje individ och ger de personlig social kontakt och lär känna varje hund på djupet vilket möjliggör en öppen och trevlig kommunikation med varje ägare. Varje individs egna behov blir tillgodosedda varje dag. Det här innebär ju också att om du är en oerhört aktiv hundägare som vill ha en pigg hund för kvällskurser så ser Camilla till att din hund inte är helt slut i kroppen och knoppen.
  • Hundarna har alltid sele på promenader - inga halvstryp eller stryphalsband eller s.k. "retriverkoppel" som är så vanligt på större hunddagis.
  • Inomhus är det lugn och ro helt enkelt för att Camilla har tid och möjlighet att få varje hund att känna sig trygg. Hundarna får tid att vila istället för att bara vänta (på promenader eller på att få gå hem). På vintern eller när det är dåligt väder finns det möjlighet till ordnad aktivering inomhus så att hundarna inte blir understimulerade.
  • Och sist men inte minst - Camilla använder uteslutande positiva metoder, d v s hon förstärker hundarnas önskvärda beteenden, (aktivt) nonchalerar icke önskvärda beteenden och bestraffar aldrig aldrig någonsin!
Välkommen med din ansökan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar