DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

söndag 19 juli 2009

Att ansöka om plats.

Om du är intresserad av att ha din hund på Freedom dogs hemmahunddagis så skickar du ett mail till freedomdogs@live.se eller går in på Freedom dogs hemsida och skickar ett e-post via den.

I mailet svarar du på nedanstående frågor:
  1. Är du intresserad av heltid eller deltid?
  2. När vill du tidigast börja?
  3. Vad heter hunden?
  4. Är hunden en tik eller hanhund?
  5. Är hunden kastrerad? (absolut inget krav)
  6. Ålder på hunden?
  7. Hundens ras/raser?
  8. Har hunden gått på dagis tidigare?
  9. (Om ja/varför slutade ni, vill ni byta dagis?)
  10. Hur fungerar din hund med andra hundar?
  11. Kan din hund gå lös på promenad?
samt

Vad heter du?
Ditt telefonnummer?
E-postadress?

Övrig info?

När jag läst ditt mail kommer jag att ringa upp för att få veta mer. Vi bestämmer en första träff då vi går en promenad tillsammans och pratar mer. Efter promenaden bestämmer vi antingen dag och tid för dagisvisning eller om det inte finns plats på dagis just nu så får du veta hur det ligger till och hur snabbt du/ni kan få plats.
Det kan handla om att ni behöver vänta någon månad till dess att pågående inskolningar är klara.

När gruppen sätts ihop tas hänsyn till när hunden anmäldes, hundens ras, storlek, kön och temperament samt gruppdynamik.

Eftersom att gruppdynamiken är så viktig när man sätter ihop en grupp som inte känner varandra sedan innan så kan det hända att er hund inte får plats på dagiset om det redan finns en hund av samma ras eller samma kön & ålder. Hundar av samma kön och ålder (oavsett ålder) ryker lättare ihop och stressar lättare upp varandra än hundar av olika ålder. Hundar av samma ras kan gå ihop om ålder skiljer de åt, men vissa raser med skärpa eller stark vaktinstinkt passar bättre om de är ensamma om den uppgift de innehar.

Jag eftersträvar en grupp med jämn könsfördelning och åldrar väl spridda mellan 6 mån och så gamla att de fortfarande orkar med unghundar (ca 7-8 år men det beror på individ).

Välkommen med din ansökan!

Camilla S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar