DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

fredag 13 augusti 2010

Vecka 32 - Första veckan på höstterminen

Måndag. Zack & jag. Det är inte lätt så här första dagen efter semestern. Zack verkar tycka allt är upp och ner, men lagom till vi kom från e.m.-promenaden verkar han ha förstått vad det hela handlar om. Jag fick verkligen kämpa för att söva honom på vilan. Men sen sov han i ett sträck. Och nu njuter han av utsikten från balkongen.

Tisdag. Jack & Zack. Ja idag har även Jack kommit tillbaka efter sommarledigheterna. Och ni anar inte vad glada de var att se varandra! Jag ångrar att jag inte hade kameran redo. Så här första dagarna efter ledigheterna så arbetar jag mycket på att påminna hundarna om allt de kunde i våras. Alla uppmärksamhetsljud, signalord, avledningar och promenadregler. Jack är mest lyhörd medan Zack lyssnar lite då och då. Idag var han iaf glad imorse, vilket var kul att se.
Jack & Zack har hållit ihop hela dagen, de har verkligen ägnat sig åt relationsbyggande aktiviteter både ute och inne.

Onsdag. Jack, Zack & Lady. Idag var vi på höstens första skogspromenad som innebar att hundarna fick gå i lina. Vi började med uppvärmning såklart genom en halvtimmes koppelpromenad, sen kom vi fram till Gravfältet bakvägen kan man säga. Där fick Jack & Zack springa i varsin lina i nästan en timme innan vi gick den korta biten hem igen som tog ca 15 min. Oj vad roligt de hade och oj vad trötta de var efteråt. De var så söta när de låg tillsammans i soffan och vilade sen.

Torsdag. Promenadlydnad. Zack känner sig visst lite ensam tror jag. Jack har ju varit här i två dagar nu så Zack förväntade sig nog att han skulle komma även idag. Men sånt brukar lösa sig i samband med f.m.-promenaden. Eftersom att inga hundar får/brukar komma efter det så har polletten då trillat ner och den/de hundar som har kommit brukar kunna slappna av ordentligt. Idag har jag jobbat på att återgå till promenadlydnaden. Det har fungerat stundvis bra och stundvis har jag bara stått och väntat. Men det är så det är. Det var ju 1½ vecka innan midsommar som Zack var här sist.

Fredagen den 13:e. Idag har träningen i inomhuslydnaden gått mycket bra. D v s jag har arbetat på att återbetinga mina ljud och visslingar inomhus och så gick jag ut och hämtade posten och gick ut med soporna för att se om det blev kalabalik, det blev det inte. Ofta glömmer jag slänga bajspåsar på vägen och då är det bra att kunna gå och slänga det när man kopplat av hundarna så att de inte ligger i hallen och osar.

I det stora hela så har den första veckan efter semestrarna medfört en hel del både positiva och obehagliga överraskningar. Man märker att det hinner hända mycket på en månad. De följande två veckorna kommer resten av skaran tillbaka, det ska bli oerhört intressant.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar