DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

fredag 5 mars 2010

Vecka 9 - "Sportlov"

Måndag. Zion. Den här veckan har Zack sportlov. Men idag blir inte Fonzi och Lady ensamma. Nu på morgonen hörde Zions matte av sig och undrade om Zion kunde göra oss sällskap idag, så det ser vi fram emot. Ska bli intressant att se hur relationen är mellan Zion och Fonzi nu när Fonzi gått igenom könsmognadens tuffaste period sen de sågs sist.
Nu är Zion här och Fonzi är överlycklig. Två hanhundar i samma ålder är inte det bästa att fösa ihop, men det fungerar mycket tack vare att Zion är kastrerad.

Tisdag. Min mor. Idag visade Fonzi en ny sida av sig själv, han vaktade en tygmus som Borka ville ha. Här gäller det att hänga med i svängarna.
Det har blåst kallt som sjutton idag de två promenader vi har varit ute hittills. Vilan blir lite konstig idag. Min mamma är nämligen i Stockholm, hon bor vanligtvis i Alfta och ville komma förbi en sväng. Så vi ska möte henne vid bussen snart. Så det blev lektid över lunch kan man säga och vilan blir förskjuten till senare i eftermiddag.Det märks att hundarna väntar på att vilan ska starta så de kommer säkert somna som stockar sen när min mor kommit. Jag får ha vilomusiken i bakgrunden. Det är skönt att de vet du att vilomusik innebär vila så oftast slocknar de innan andra låten tagit sin början.

Onsdag. Solen skiner. Idag kunde vi vara ute lite längre på förmiddagen, tack vare det fina vädret: solsken och -5 grader. Perfekt! Jo det blåste en del, men det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder är det ju man säger. Fonzi är mer gosig än vanligt, jag tror att det är för att Zack är ledig. Det är ju annars dom två som brukar ligga bredvid varandra när de vilar på förmiddagar t.ex. Borka kommer allt bättre överens med Lady. Idag slickade han henne där bak och då fick han se en tandrad och höra ett litet morr, och då slutade han tvärt. Han blir bättre och bättre på att lyssna på de andra hundarnas språk och respektera deras gränser.

Torsdag. Sömndrucken. Idag är hundarna helt slut. Jag förstår inte riktigt. Det kanske bara ät en sån dag. Vi skulle gå ut vid åtta var det tänkt, men både Borka & Fonzi sover som stockar och om jag råkar peta på de ser de helt sömndruckna ut. Så vi väntar ett tag och låter de sova klart.
Klockan är strax efter nio och hundarna är vakna. Som tur är verkar ingen av de ha bråttom, det är nämligen en karl utanför och skottar bort snö från taket, och det lär ju ta ett tag.
Ungefär varannan vecka tvättar jag rubb och stubb - alla bäddar, filtar mm. Så idag stängde jag ner hundrummet på eftermiddagen och tvättade allt som var därinne.
Idag träffade vi en karl ute som hade tappat bort sin lilla chihuahua - i den här kylan! Vi lovade att hålla ögon, öron och nos öppna.
Sedan stötte vi på Helene med Emily, Jacko & nyaste vovven Peppe. Borka och Peppe fann varandra och hade kunnat leka ett bra tag men tvyärr fanns det inte tillfälle för det just idag.

Fredag. Tvätten fortsätter. Idag är hundrummet öppet igen med nytvättade filtar mm. Däremot är det tomt på bäddar i köksdelen, men vi klarar oss ändå. I helgen blir det IKEA, d v s inköp av allt från bajspåsar till extra filtar.
Idag är Lady på strålande humör. Varenda promenad ska hon med på. I vanliga fall brukar hon bara vilja följa med mitt på dagen. Men för henne är det ju lyxdag idag när bara hennes favorit är här - Fonzi.
Personalen får inte ha någon favorit - men det är svårt att hindra personalhunden från att ha det.

På måndag blir det full rulle - Zack kommer tillbaka och vi välkomnar två nya praktikanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar