DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

fredag 23 april 2010

Vecka 16 - Valpsocialisering tar på krafterna

Måndag. En försmak på det som komma skall? Idag känns det som om hundarna har vant sig vid rutinerna, de varvade ner oerhört snabbt på morgonen och ligger nu och vilar inför promenaden framåt nio-halv tio.
Vi gick en riktigt lång och härlig promenad i sommarvädret. Vi vandrade mot Västerhaninge och tog bakvägen till Gravfältet. För oss blir det ju bakvägen.
Vi klarade av flera hundmöten riktigt bra men till slut mötet vi en Västgötaspets i sällskap med tre pratglada pensionärer som tyckte att Fonzi var såååå gullig.
Imorgon kommer valpen Ixxi på besök, hon kommer även torsdag denna vecka. Ixxi går en valpkurs för mig på torsdagar med bara två deltagare och ska besöka oss för lite socialisering.

Tisdag. En lång dag... Idag har vi valpen Ixxi hos oss på besök. Hon är här för lite socialisering. Hon och Borka fann varandra ganska snabbt, de är i ungefär samma storlek. Ixxi är en blandning mellan Wachtel, Drever & Gordon setter. Hon är född i december 2009 och går valpkurs för mig på torsdagskvällar. När vi har en valp här får vi gå efter dennes biologiska schema, d v s vi sover när hon behöver och går ut när hon behöver. Vi hade vila redan kl 10 idag, men bara en timme. Vi kommer nog ha vila igen i eftermiddag (som vanligt). Det märks att Ixxi är lättlärd både ute och inne, och relativt lätt att avleda. Ixxi kommer tillbaka igen på torsdag.

Onsdag. Vilodag. Idag märks det att hundarna är trötta efter gårdagens valpbesök. Fonzi somnade direkt när han kom, likaså Borka. Zack har vandrat runt en stund men til slut så förstod han att det är lugnt och skönt och att ingen valp kommer idag så nu ligger han i soffan med huvudet gömt bakom en kudde och snusar.
Så passande att det är snöväder just precis idag när vi har vilodag. Vi var ute en timme på f.m. och inomhus försöker jag verkligen få hundarna att ligga ned och vila. Det märktes på promenaden att Borka behöver vila. Som tur är så är han rätt bra på att varva ned inomhus. Ibland ligger han och pratar för att få uppmärksamhet av någon men det brukar sluta emd att han tar närmaste filt och använder som snuttefilt. Bokstavlgit talat. Zack tycks inte bli riktigt nöjd med sitt bäddande just nu. han har provat varenda bädd hittills och rört runt tills ingen av bäddarna är där de ska vara.

Torsdag. Ixxi här igen. En timme med lilla Ixxi och hundarna är helt slut. Ixxi har hittat en leksak att tugga lite på, snart ska vi gå ut en sväng.
Nu är klockan tjugo i tio och Ixxi sover som en stock. När hon blev övertrött röjde hon med Fonzi. När jag bröt det vilade hon en stund sen röjde hon med Borka, mot stackars Borkas vilja, så jag bröt det tre gånger innan hon förstod att det var dags att sova. Nu är det så tyst och lugnt.. ahh. Jag förbereder mig på att ta på mig kläderna raskt när hon vaknar så att vi kan gå ut så fort som möjligt.
Under dagen så har Zack som vanligt varit min högra hand, han märker direkt när en av hundarna tycker att leken gått för långt och markerar så att jag kan stötta och avleda rätt hund.
Nu är klockan snart fyra och flera av hundarna så så de snarkar högt. Imorgon blir det städdag, det är ett som är säkert. Det mesta ska in i tvättmaskinen och så fort Ixxi gått idag blir det till att skura golvet ordentligt, trots att jag faktiskt tagit bort valpkisset direkt så känns det bättre att skura igen för säkerhets skull.

Fredag. Skosgspromenad och bad. Idag är hundarna lika trötta som i onsdags. Ixxi tog musten ur dom, och mig. Lady är den enda som var strålande pigg imorse, så vi tränade lite steppning innan hundarna kom. Jag ska filma någon gång när hon steppar och lägga upp på bloggen.
På förmiddagspromenaden återupptäckte vi skogen närmast här. Sammanlagt inte mer än 5 minuter koppel, resten i lina förutom lilla Borka som kan gå lös. Zack hittade flera spår att följa och då var det skönt med lina kan jag säga. Och tror ni inte att hundarna hittade något härligt att rulla sig i? Jo naturligtvis. Värst blev Fonzi som örst hade badat i en bäcks så det som var torrt som bara la sig utanpå de andras pälsar fastnade helt i hans. Både Zack & Fonzi fick bada när vi kom in.
Med bakdörren öppen njuter vi nu av solen.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar