DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

lördag 3 april 2010

Vecka 13 - värmen kommer nu.

Måndag. Måndagshumör och leklusta. Idag var hundarna verkligen på lekhumör så då blev det rastgård. Vi väntar till efter påsk med att springa för mycket i skogen. Kvarnbäcken som går igenom är helt överfull och marken plaskig.
I helgen var jag på ett seminarium om Hunden & Vargen med Freddy Worm Christiansen. Där köpte jag några nya hundspel som vi ska prova under veckan.

Tisdag. Utflykt. Idag var vi på en långsväng. En riktig långsväng. Vi gick till Rudans friluftsgård och alla hundarna fick springa i skogen och kämpa i snön som låg kvar i mängder på den f.d. längdskidbanan. Fonzi och Borka fick springa helt fria och Zack hade en 25 meters långlina på sig. Inte en enda hund mötte vi och bara ett gammalt par som satt och solade på en bänk. När vi kom tillbaka till den öppna ytan vid Rudan center så var där hur mycket barngrupper som helst.

Onsdag. Hundspel och berikning. Idag tog vi det lite lugnare. Vi gick en ganska lång sväng, men det var kallare idag. Och hundarna var fortfarande ganska slut sen dagen innan. Idag var sista dagen innan påskledigt för Borka och Zack. Hundleksakerna som jag nämnde i måndags testade vi idag. En leksak som heter Klappen som är en ihålig träklapp med ett hål in i där man stoppar en godis. Den här leksaken får hundarna inte leka med på egen hand eftersom att man måste vara med och lära de att de inte får bita sönder den. Så är det emd de flesta s.k. hundspel. Den enda jag vet som man kan lämna en hund med är tornadon - och då inte en trött fonzi som genast tuggar och tuggar. Självklart är den runda bollen med två hål ett undantag.

Skärtorsdag. 15-dag. Idag var det bara jag, Fonzi och Lady. Lady har en lugnande inverkan på Fonzi när det bara är de två så båda hundarna sov mest. På förmiddagen efter första promenaden fick de ett varsitt spel att klura på. Lady är den enda som riktigt förstår hur piruetten ska hanteras. Den är i trä och påminner om en leksakssnurra. Visst är hon lite våldsam mot den för att få den att rotera, men hon lyckas bra med den. Borka tröttnar och hittar något annat, Zack och Fonzi bär iväg med den för att tugga sig in i den.
På lunchpromenaden ville Lady stanna inne, och inte undra på - det ösregnade! Men på vägen hemåt klarnade det upp så jag tränade lite lydnad med Fonzi. Bäst att ta vara på de stunder han är villig att lära.

Flera gånger den här veckan har vi träffat grannmopsen Julius. Han verkar gå så bra med allihop så jag ska fråga om han inte vill lämna honom hos oss ibland och liksom smyinskola honom.

Glad Påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar