DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

fredag 28 maj 2010

Fredag 28 maj

Lucas. Idag var Lucas här igen, det var hans andra socialiseringsdag. Lucas är sheltiehanen som var här i onsdags. Dagen gick jättebra, han var här 8-14. Han stannade längre på kenneln som födde upp honom så han är van att vara i hundgrupp, men det märktes att han behöver bredda sina perspektiv lite rasmässigt.
Lucas har gått valpkurs hos Freedom dogs, d v s med mig som instruktör, och frågade mig om jag kunde ta emot Lucas ibland när de behöver. D v s Lucas blir ströhund. Han kommer tillbaka igen om två veckor, då är han sex månader. Det blir roligt, framför allt för Borka som har haft superkul med Lucas som är en glad, livlig och lekfull hund i samma storlek.

Här nedanför ser ni några bilder från idag!

På den här bilden leker Fonzi och Lucas för fullt, men Zack börjar tycka att det nog räcker nu och stället sig och "mullrar" - en avledningsmanöver riktad till den som för leken som ska locka till lek med honom och därmed bort från den som egentligen inte är leksugen längre. Lucas var övetrött och Fonzi energisk så efter denna bild bad Zack mig om hjälp och jag avledde Fonzi.

Här ser ni hur det går när man tröttat ut alla kamrater. Då går de och gömmer sig i ett annat rum och man kan skymta att de ligger ner och vilar i godan ro när de slipper den ivriga valpen. I förgrunden ser man Zack, den enda som inte ville gömma sig till slut.

Här nedan ser ni när det är dags för vila. Lucas har satt sig bakom Borka och Borka försöker faktiskt inte leka utan gör en manöver han lärt sig av Zack, nämligen att ta tag i den andra hunden och "nagga" för att lugna ner... men han når inte riktigt i liggande ställning så han blir mest liggandes med munnen öppen.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar