DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

fredag 21 maj 2010

Zion, Tjockis & Ixxi

Jag tänkte att det kanske var dags att berätta lite om de hundar vi faktiskt har som ströhundar. Alltså hundar som komemr någon gång sådär ibland när det kör ihop sig för matte och husse.

Zion. Zion är en liten hanhund i samma ålder som Fonzi ungefär. Han är en blandning mellan Lhasa apso, Pomeranian och Foxterrier. Den ni! Zion har gått enskild valpkurs och fortsättningskurs i grupp för mig under 2009 och i maj och juni kommer lillmatte att gå cirkushund med Zion. Det är Zions matte som är ansvarig för Freedom dogs nya logotyp.
Eftersom att Zion är i samma ålder som Fonzi och Borka så kan han inte vara hos oss så ofta, det blir lite mycket unghund över det hela, men ibland tittar han in.
Ett filmklipp på när Zion var här en gång finner du här.

Ixxi. Ixxi var här för några veckor sen på valpsocialisering, hon har precis avslutat valpkursen för mig och går just nu fortsättningskurs med matte och husse. Hon kommer att bli ströhund här inom kort. Även Ixxi är av blandade raser: Drever, Gordonsetter och Wachtelhund. Det ska bli jakthund av henne, och tro mig det lär det bli! Ixxi är nästintill kolsvart; hon har bara lite vitt på bröstet.
Än så länge är Ixxi ej halvåret och får då bara komma enstaka dagar, både för sin egen skull och för vår skull. De dagar hon kommer läggs rutinerna om till vinterrutiner.
Läsa om hennes socialisering hos oss kan ni göra här.

Tjockis. Tjockis är grannens hund; en hund som hon hittade i Indien när hon jobbade där. Tjockis var då bara 5 veckor gammal. Hennes nuvarande matte tog hem henne och såg till att ta henne till en veterinär, kastrerade och vaccinerade och allt, ja allt! Nu äntligen har hon fått komma med matte till sverige (med papper på att vara helt frisk och utan parasiter mm.) och har varit här ett litet tag. Tjockis är ett år gammal och kommer troligtvis bara behöva vara hos oss några dagar i veckan om ens det. Tjockis ser ut att vara en blandning mellan basenji och whippet, på ett ungefär...
Mötet mellan daghundarna och Tjockis kan ni läsa om här.

Jag tror att det var alla... om jag har glömt någon kommer det snart ett inlägg om den hunden, jag lovar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar