DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

fredag 21 maj 2010

Vecka 20 - Välkommen Jack!

Måndag. Jack. Idag är Jacks första dag på inskolningen. Eftersom att Borka inte har träffat Jack tidigare så gick vi till rastgården. Något annat alternativ fanns verkligen inte. Där fick de springa runt tills de slutade springa runt. På promenaden kunde Borka knappt låta bli Jack alls så han fick gå mycket i kort koppel, tyvärr. Väl inne så får jag bekräftat att Borka är lite betuttad i Jack. Han ligger och gnäller, som om Jack var en löpande tik, tills han somnar...
Det var inga problem att få med Jack in på morgonen, han verkade riktigt förväntansfull. Och nu efter promenaden så har han hittat en favoritplats där han ligger och har koll på allihop.
Jack går hem redan klockan tolv idag, och eftermiddagen förväntas bli lugn med mentalt trötta hundar. Det blir nog lite kravlöst lösspring i skogen på eftermiddagen.

Tisdag. Jack dag 2. Idag är Jacks andra dag, m a o så kommer han att stanna och vila med oss men gå hem innan eftermiddagspromenaden. Idag är Borka ledig med sin husse eftersom att hussen är sjukskriven och gärna ville ha Borkas sällskap. Det kan man ju förstå.
I skrivandets stund är klockan halv nio och Jack och Zack leker! Zack blev överlycklig när han såg att Jack redan var här när han kom för bara 5 min sen.
Idag får Jack även träffa min pojkvän som ju är min vikarie när jag t.ex. är hos doktorn/tandläkaren... ja ni vet sån där ärenden som inte ens en egen företagare slipper undan.
Nu är klockan strax elva och vi är nyss inkomna från en härlig skogspromenad. Grabbarna fick springa lösa resp. i lina och som vanligt med nya hundar så är jag lagom intressant i skogen, däremot är de andra hundarna viktiga att hålla koll på. Det de gör, gör Jack.

Onsdag. Texas. Idag tog vi oss till den välkända ängen och träffade Texas. Texas är en god väns hund som jag ska vara hundvakt åt nästa fredag. Och då måste han ju naturligtvis träffa gänget så att vi vet att de går ihop. Borka var lite efterhängsen och det tog ett tag att få honom att släppa fokus på Texas. Men annars gick det hela riktigt smidigt. Zack lekte med Texas några gånger medan Fonzi och Jack couldn't care less om man säger så.
Så det blir nog inga problem. Om Texas tröttnar helt på Borka får Texas vila ut i Ladys krypin.

Torsdag. Ankmatning & Jack vs Lady. Idag var vi ute i över 2 timmar på långpromenad. I den här värmen? kanske ni tänker. Ja men vårt mål var ett vattenhål där vi (liksom förra veckan) stannade och matade ankorna för att Fonzi & Borka ska lära sig att fåglar får finnas till. Och det går framåt, faktiskt. Efteråt fick hundarna chans att doppa sig i vattnet en bit bort från de frestande fåglarna, och både Fonzi, Borka och Zack tog chansen. Jack såg nästan lite förskräckt ut, man han kanske vågar senare i sommarvärmen.
Idag fick Jack chans att umgås med Lady lite. Zack kom halv nio vilket gav mig 1½ timme att socialisera Jack med Lady (i sällskap med Fonzi och Borka som också var här naturligtvis). Jack fick veta att rumpan låter man bli men sen gick det bra. På e.m. när Zack gått tidigt fick de åter umgås och när Jack gick så gnydde Lady lite, precis som hon ibland kan göra när favoriten Fonzi går.

Fredag. Det är så svårt att inte vara ute. Idag hade jag tänkt ta det ganska lugnt efter gårdagens långpromenad och mentala ansträngning (för hundarna), men f.m.-promenaden blev iaf drygt 1½ timme. Vi gick i skogen och hundarna fick gå lösa. Jag hade lina på Jack eftersom att jag inte vet om hans rövare i tisdags var tillfällig eller om jag kan lita på honom ännu. Jag tror att han sprang iväg för långt då för att han hade hittat en himla go pinne som ingen fick ta, speciellt inte Borka. När han väl hade vant sig vid linan så gick det jättebra och han hängde med de andra hundarna och mig och hade hur kul som helst. (Ja tro't eller ej men nu är jag också värd att ha koll på.)Men åter igen var han den enda som inte tog sig ett dopp. Fonzi tog som vanligt alla dopp han kom åt i både bäckar och åar och större vattendrag. Självklart hade jag även med mig vatten i flaska och bjöd på så att ingen behövde gå törstig.
Idag och igår har jag tagit lite bilder som komme upp på bloggen under helgen.

Trevlig vårhelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar