DAGMATTE, HUNDKOMPISAR, PROMENADER, LEK OCH AKTIVITETER.
Välkommen!

fredag 12 februari 2010

Vecka 6 - vardagslyx.

Måndag. Jesper tog emot. Idag sov hundarna mer än vanligt. Fonzi har skadat benet i helgen på glas i en snöhög, så det passade bra att hundarna inte var så energiska. Det blev två promenader som vanligt, men ingen superlång promenad på förmiddagen.
På morgonen tog Jesper emot hundarna, det gick jättebra.
I övrigt så fyllde ju Lady år idag, men inte firade vi det på något speciellt sätt. Hon fick ett grisöra av min far senare på kvällen när han varit här och hämtat hem henne (hon är ju "ledig" tisdagar).

Tisdag. Stackars Fonzi & stackars Borka. Imorse vaknade jag av två sms. Ett från Fonzis matte där hon berättade att Fonzis ben var svullet och rätt och hon skulle till veterinären. Det andra var från Borkas föräldrar som sa att han kräkts på natten och därför blir ledig idag.
Så med andra ord fick Zack en lyxdag.
Fonzi blir hemma resten av veckan, han har tydligen haft hög feber och fick ta upp stygnen igen hos veterinären och går nu på antibiotika. Men med vila och omtanke i hemmets lugna vrå blir han nog bra till nästa vecka.
Zack har som ni nog förstår haft enorma mängder energi idag. Så även eftermiddagspromenaden blev lite mer än bara rastning, lite lyx ska man ha när man är enda hunden.

Onsdag. OVK. Ja idag var de här för att göra OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Jag hade prtat med min far så att vi skulle få vara där under dagen. Hundarna slapp främlingar som gick ut och in och främlingarna slapp arbeta bland (skällande) hundar.
Borka håller husse sällskap hemma i sjusängen och Fonzi är hemma och vilar med sitt skadade ben, så det var jag, Zack & Lady som vid åttasnåret begav oss till det Svenssonska residenset (som min far säger). Zack trivdes som fisken i vattnet, och fast de hade hela huset att röra sig på så valde båda hundarna att sitta med mig i soffan största delen av tiden. Zack satte sig mellan mig och Lady (dra på trissor va?) och snart låg de och sov i godan ro.

Torsdag. Borkas första Handen-besök. Jo, idag så trotsade vi kylan och tog en lång promenad bort till Handen. Som tur var sken solen och vinden stod still. Vi gick till den stora Hundrastgården, och oj vad det var kul! Borka var helt fascinerad av så mycket utrymme, men kanske framför allt så mycket nya dofter. Ibland händer det i denna rastgård att vi stöter på någon annan hund som vill komma in och leka - om de är vaccinerade och hundarna verkar gilla idén så brukar det gå bra. Idag kom en Engelsk staffordshire bullterrier (den lilla varianten av staffe) - en hanhund på ca 1 år med namnet Melvin. Tyvärr så har han skadat en tass i kylan (den hade spruckit hela vägen upp till tån) så Melvin fick inte rusa runt och leka. Kanske en annan gång. Han såg ut att vara något högre än Borka (inte så mycket faktiskt) men som ni förstår med en hel del muskler.
Eftersom att promenaden till rastgården tar ca 1-1½ timme (beroende på hur många stopp och möten det blir på vägen) så tog vi bussen tillbaka. Zack som inte direkt gillar att åka buss började slappna av och finna sig tillrätta när vi hade två hållplatser kvar. Han skulle behöva åka på en riktig långtur (en halvtimme ungefär) för att lära sig att bussar är ok.

Fredag. Lagom. Idag var det lagom kallt. Hela dagen har varit lagom. Och skön. Trevlig f.m.-promenad bortåt gravfältet. Vi stötte på en 5-årig cocker spaniel tik som dock inte ville leka, men det var trevligt att stå och prata en stund med hennes matte. Disa hette hunden. Hon gav Zack så mycket komplimanger att det är tur att han inte kan svenska, då skulle väl högmodet tagit över.
Lugn och mysig vila. Eftermiddagen gick utan knussel. Det är nästan så man undrar vilken storm som väntar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar